Economie

Net als in de rest van de wereld vinden ook Belgen werkgevers van eigen bodem steeds aantrekkelijker. In de top tien van de voor de Belgen meest aantrekkelijke werkgevers staan zeven Belgische bedrijven. Dat blijkt uit een bevraging van uitzendkantoor Randstad. Welke bedrijven in die top tien staan, verklapt het uitzendbureau echter pas vanavond.

Uit de bevraging blijkt verder nog dat werknemers in vergelijking met vorig jaar meer belang hechten aan het loon, en duidelijk minder aan werkzekerheid. In 2013 zette 69 procent van de respondenten werkzekerheid nog in de top vijf van belangrijkte criteria, dit jaar is dat nog de helft.

Start-up niet populair
Start-ups zijn dan toch niet zo populair: slechts 4 procent verkiest bij zo’n bedrijf te gaan werken. Bij jongeren onder de 25 is dat aandeel maar iets groter: 8 procent.

De met zeven Belgische bedrijven gevulde top tien is volgens Jan Denys, arbeidsmarktspecialist bij Randstad “een reactie op de globalisering en de groeiende onzekerheid die dat met zich meebrengt. Bedrijven van hier wekken meer vertrouwen op.”

eigen commentaar : Het is goed dat de belgen hun eigen werkgevers appreciëren. Dat is belangrijk.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s