http://datanews.knack.be/ict/nieuws/dit-mag-je-binnenkort-van-windows-10-verwachten/article-normal-851763.html

Microsoft heeft op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie aangekondigd dat het dit najaar een nieuwe Creators Update uitrolt. Dit zijn de belangrijkste nieuwigheden.

Microsoft Graph

Deze functie combineert je contacten, toestellen en de connecties tussen hen en moet vooral een naadloze ervaring geven tussen Windows, iOS en Android. Zo zal je tussen verschillende toestellen documenten kunnen bewerken, of verdergaan met websites en apps waar je op het ander toestel bent gestopt. De functie komt er zowel voor consumenten als zakelijke gebruikers.

Een andere handige functie is dat je het klembord (copy/paste) kan gebruiken doorheen verschillende toestellen.

Timeline

Timeline laat je toe om via Task View (alt + tab) te kijken welke applicaties je op welk tijdstip in de recente geschiedenis hebt gebruikt. De bedoeling is dat je hier kan verdergaan waar je de laatste keer bent gestopt. Stel dat je bijvoorbeeld op dinsdag plots moet vertrekken, dan kan je op vrijdag teruggaan naar de laatste toestand van de app.

Timeline

Timeline © .

OneDrive

Met OneDrive Files on Demand wordt het mogelijk om bestanden in OneDrive te zien zonder ze te moeten downloaden. Momenteel kan dat enkel als de map in kwestie ook gesynchroniseerd wordt. OneDrive voor iOS en Android krijgt ook die ondersteuning.

Mixed reality

Zowel Acer als HP hebben mixed reality headsets aangekondigd die tegen de zomer beschikbaar moeten zijn in de VS. De toestellen beginnen vanaf 299 dollar bij Acer en 329 dollar bij HP. Acer heeft ook motion controllers om je bewegingen te coördineren. Opvallend: in tegenstelling tot de HTC Vive heb je geen externe sensoren nodig in je kamer. Daarmee lost Microsoft een eerdere belofte in dat enkele prominente hardwarepartners dit jaar betaalbare VR en AR-headsets voor Windows op de markt zullen brengen.

De headset die Acer later dit jaar zal verkopen.

De headset die Acer later dit jaar zal verkopen. © .

Fluent Design System

Windows 10 krijgt met de volgende update ook een nieuw design. Dat volgt in grote lijnen de bestaande Windows 10 omgeving, maar aangevuld met een paar visuele verbeteringen. Fluent Design System was tot nu toe gekend als Project Neon. Deze worden geleidelijk aan uitgerold, ook naar Windows-apps op Android en iOS.

Tot slot wordt het in de nabije toekomst mogelijk om met de ink-functies (tekenen met een styluspen) op pdf’s nota’s te maken en zal je contacten aan de taakbalk kunnen vastmaken. Ook komt iTunes naar de Windows Store. Al was de app uiteraard eerder al beschikbaar voor Windows pc’s.

Eigen comentaar : Het is niet altijd echt makkelijk geweest om IOS te linken met Microsoft maar nu zal dat dus wel gaan. Ik vind de update mooi ook en gezelliger. De headsets zijn eenbeetje duur maar ik denk dat het wel goed kan zijn om er in te investeren voor de echte liefhebbers van Microsoft.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s